Microsoft Office 2013 kraj podrške

Microsoft Office 2013 kraj podrške nastupa 11. aprila 2023. godine. To znači da bilo koji softver uključen u ovaj paket više neće primati bezbjednosna ažuriranja ili tehničku podršku od strane proizvođača.

Microsoft Office 2013

Microsoft Office 2013 kraj podrške

Šta je Microsoft Office?

Microsoft Office je paket softvera koji uključuje niz aplikacija, od kojih svaka ima određenu svrhu. Office uključuje većinu poznatih Microsoft aplikacija kao što su Microsoft Word, Excel, PowerPoint i Access. Neke verzije takođe uključuju Publisher, OneNote, Teams i još neke aplikacije.

Sve Microsoft Office aplikacije se mogu kupiti zajedno kao Office paket ili zasebno, u zavisnosti od korisničkih potreba. Korisnik može odabrati Office kao pretplatu kroz Microsoft Office 365 ili da ga kupiti kao jednokratnu kupovinu. Prilikom jednokratne kupovine, korisnik plaća jednu cijenu, za jednu licencu unaprijed da bi dobio Office aplikacije za jedan računar. Međutim, ovi paketi se ne mogu nadograditi. Ako dođe do potrebe za nadogradnjom, korisnik mora da kupi sljedeće izdanje po punoj cijeni. U ovom trenutku, najnovija verzija je Microsoft Office 2021.

 

Microsoft Office životni ciklus

Kada istekne podrška za Microsoft Office 2013, korisnik će imati tri verzije koje su i dalje podržane: 2016, 2019 i 2021. Do i uključujući verziju 2019, Microsoft Office prati Microsoft politiku fiksnog životnog ciklusa. Proizvodi pod ovom politikom dobijaju 10 godina podrške. Prvih 5 godina korisnici dobijaju opštu podršku, koja uključuje ažuriranja funkcija, ažuriranja platforme, bezbjednosne ispravke i ispravke funkcionalnosti. Narednih 5 godina  je period  produžene podrške, koja uključuje samo bezbjednosna ažuriranja.

Office 2021 prati modernu politiku životnog ciklusa. Proizvodi pod ovom politikom dobijaju stalna ažuriranja i podršku. Korisnicima preostaje samo da se uvjere da instalacija ispunjava zahteve za servisiranje i sistemske zahtjeve.

 

Naziv proizvoda Prestanak podrške
Microsoft Office 2013 11. april 2023. godine
Microsoft Office 2016 14. oktobar 2025 godine
Microsoft Office 2019 14. oktobar 2025 godine
Office 2021 13. oktobar 2026. godine

 

Microsoft Office nove verzije

 Osim što imaju podršku od strane proizvođača, novije verzije takođe imaju listu novih funkcija koje korisnici mogu da koriste za sav uključen softver. Microsoft je objavio vodič koji može pomoći korisnicima u nadogradnji, a koji možete pogledati ovdje.

Možda vas interesuje i...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.