O autoru

Dobro došli na Sajber Info blog, moje ime je Saša Đurić.

author

Đurić Saša, autor na  Sajber Info Security Blog

Već više od deset godina profesionalno radim na polju informacionih tehnologija sa posebnom orijentacijom ka sajber bezbjednosti.
Profesionalnim radom ali i obrazovanjem stekao sam različite vještine u oblasti informacionih tehnologija.

Raditi u oblasti informacionih tehnologija bez velike gladi za saznanjem, bez ogromne motivacije i stalne želje za učenjem je nemoguće. Informacione tehnologije su burne, gotovo svaki dan napreduju i širi se njihov utjecaj na ukupan život oko nas, a oni koji se bave njima i sami moraju a najčešće to i žele da prateći nova dostignuća napreduju i sami. To se dešava i meni.


Tokom svih ovih godina imao sam priliku da uživam u novim profesionalnim izazovima a moje iskustvo je raslo kao i znanje, tako da sam stekao zavidna saznanja iz oblasti sajber bezbjednosti; Windows operativnih sistema kao i svih povezanih Office proizvoda; osnove Linux i FreeBSD sistema; rješavanja gotovo svih hardverskih i sistemskih softverskih problema; umrežavanje i administrativno održavanje sistemskog okruženja. Ono što bih istakao jeste da sam Certified Professional za Kaspersky Endpoint Security.

Moji dosadašnji radni zadaci su uključivali i pronalaženje kvarova te rješavanje korisničkih problema na licu mjesta ali i na daljinu, dakle on line, što mi je omogućilo jedinstveno iskustvo spoznaje problema sa kojim se suočavaju krajnji korisnici interneta i uopšte informacionih tehnologija.

Tokom godina rada spoznao sam i kolike opasnosti vrebaju na ovom sjajnom velikom prostoru računarskih tehnologija i interneta. Stoga sam i pokrenuo Sajber Info blog, kako bih podijelio svoje znanje sa onima koji se bave nekim drugim poslovima ali i te kako trebaju i moraju da se oslanjaju na informacione tehnologije.

Želio sam da ponudim najbolje informacije iz svijeta informacionih tehnologija, uključujući korisnička uputstva i korisne edukativne informacije sa ciljem da pomognem ljudima koji žele da više saznaju o sajber bezbjednosti. Trudio sam se i ostajem pri tome, vodeći se da je to moja misija, da koristim jednostavan jezik razumljiv svima, ne komplikujući i onako komplikovane izraze, procedure iz informatičkog svijeta. Trudiću se da prenesem znanje svima, kako to i treba da bude.

Ako ste poput mene ili vam trebaju korisne informacije i uputstva iz svijeta informacionih tehnologija, onda je Sajber Info blog pravo mjesto za vas.

Ja sam posvećen:

  • stvaranju jednostavnog edukativnog sadržaja,
  • pružanju detaljnih korisničkih uputstava za svakodnevnu upotrebu,
  • objavljivanju korisnih informacija iz sajber bezbjednosti,
  • pružanju kvalitetne podrške u rješavanju korisničkih problema,
  • savjetovanju i implementaciji tehnoloških rješenja u poslovanju.

 

A vi, da li ste zainteresovani za saradnju i zajedničko putovanje u čudesni svijet informacionih tehnologija i sajber bezbjednosti. Stojim vam na raspolaganju, ako vam treba savjet, razmjena iskustava, informacija i usluga. Ne ustručavajte se da me kontaktirate!

Radujem se tome, jer informacione tehnologije jesu dijeljenje a ne skrivanje, iako postoje i oni koji ne misle tako.

Saša Đurić