Windows 11 Moment 2 ažuriranje usporava SSD medije

Windows 11 Moment 2 ažuriranje usporava SSD medije pokazuju reakcije korisnika nakon preuzimanja ovog ažuriranja.

Windows 11 Moment 2

Windows 11 Moment 2 ažuriranje usporava SSD medije; Dizajn: Saša Đurić

Windows 11 Moment 2 ažuriranje

Velika većina korisnika je pokazala interesovanje oko izlazaka novog Windows ažuriranja nazvanog Moment 2, dok su iskusniji korisnici pripremali za nove probleme i nisu se prevarili.

Ažuriranje KB5023706 za Windows 11 22H2 kodnog naziva Moment 2, donijelo je uobičajena poboljšanja, popravke i funkcije u Microsoft operativni sistem, uključujući traku za pretragu u Task Manager-u i traku zadataka optimizovanu za tablet. Ali, kao što je uobičajeno za Windows ažuriranja, ono je takođe donijelo i neželjene elemente.

 

Korisnički problemi

Sve je više korisnika koji su instalirali ovo ažuriranja, koji prijavljuju značajno povećanje vremena podizanja sistema. Primijećeni su i ozbiljni problemi sa smanjivanjem performansi SSD medija, što za posljedicu ima sporiji prenos podataka i ukupno lošije performanse. Smanjenje performansi nije plod mašte korisnika; to je mjerljivo u raznim aplikacijama za testiranje SSD medija, koje pokazuje smanjenje performansi za više od 50 procenata.

 

Smanjilo je brzinu čitanja i pisanja mog SSD nvme, stvarno MNOGO. Prešao sa 7000 na 3000, ponekad 1000 dok koristim profil balansirane potrošnje energije na mom Legion 5 2021. Upravo sam deinstalirao kumulativno ažuriranje i moj SSD ponovo dostiže brzinu čitanja od 7000 i Windows je ponovo brz. Dakle, postoji veliki problem sa ovim.

– Korisnik objašnjava svoje iskustvo sa Momentom 2 u Reddit objavi.

 

Ovo nisu jedini problemi. Neki korisnici su prijavili da dobijaju greške prilikom preuzimanja ovog ažuriranja. Drugi korisnici su prijavili probleme pojave Blue Screen of Death, problema sa pojedinim aplikacijama i sporiju Wi-Fi konekciju nakon instaliranja ovog ažuriranja.

 

„Kopiranje velikih datoteka od više gigabajta (GB) može potrajati duže nego što se očekivalo da se završi na Windows 11, verzija 22H2. Veća je vjerovatnoća da ćete imati ovaj problem pri kopiranju datoteka u Windows 11, verzija 22H2 sa mrežnog dijeljenja preko serverskog bloka poruka (SMB), ali može uticati i na lokalnu kopiju datoteke. Windows uređaji koje koriste korisnici u svojim kućama ili malim kancelarijama vjerovatno neće biti pogođeni ovim problemom.”

– Kompanija Microsoft

Rješenje

Korisnici koji imaju ovaj problem, u najboljem slučaju bi trebali da deinstaliraju ovo ažuriranje dok kompanija Microsoft ne riješi ove probleme.

Možda vas interesuje i...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.